Tankar i däckbytartider

Nu är våren här i Skåne och i helgen var det dags att byta till sommardäck på bilen. Och i samma veva som man byter däcken vill många passa på att tvätta upp sin lilla skönhet - blank lack blänker ju i solskenet, eller hur?

I dagens tidning (Helsingborgs Dagblad 7 april 2009) läser jag  med föfäran att "de flesta väljer att tvätta sina bilar så att vattnet rinner ner i dagvattenbrunnar". Och vad finns i tvättvattnet? Olja, kemikalier och tungmetaller, som på så sätt förorenar våra sjöar och hav.

Jag som trodde att allt fler använder sig av de tvättstationer som de senaste åren poppat upp som svampar ur jorden. Det gör vi och aldrig har det varit så roligt att tvätta bilen. (Det gäller att hinna så många moment som möjligt på poletten. OM man inte kan kosta på sig ytterligare en polett. Men vari ligger då sporten frågar sig min man?)

Och vill man rengöra i sakta mak och ta god tid på sig, finns ju de gamla hederliga tvätthallarna kvar. Och vill man inte själv göra jobbet finns ju de automatiserade tvättarna att ta till. Alternativen är flera för att vi även nästa sommar ska kunna bada i havet eller i sjön!


Kommentarer
Postat av: Sonja T

Kan man handtvätta sin bil i grönsåpa månne???



Kramis, Sonja

2009-04-07 @ 21:22:18
URL: http://sonjassmttogott.blogspot.com/
Postat av: mia

Då måste jag göra ett inlägg och säga att om man ständigt och jämnt har sin små "änglar"...är valet ganska så enkelt....man tvättar bilen i trädgården hemmavid...men givetvis med ett miljövänligt medel!!! Fast nu får bilen allt stå, nu är det kvasten som gäller!!! GLAD PÅSK Ingela!!!

2009-04-08 @ 09:35:11
URL: http://scrappat.se.scrappat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0