Ekologiska viner

Vi var på Systembolaget idag för att köpa vin till fredagens tjejmiddag. Vi passade då på att fråga om ekologiska viner och om det fanns något man kunde rekommendera. Dessvärre gjorde mannen i fråga ingen vidare reklam för de ekologiska vinerna, utan sa att de generellt var mycket dåliga. Och skulle vi köpa ekologiskt vin som var bra måste vi upp i prisklass. Nåväl. Vi köpte till sist hem ett par flaskor av Boirá, som han i allafall till sist sa "var OK". (Återkommer när vi provsmakat!)

Nja. Vårat intryck var att han egentligen inte kunde särskilt mycket om ekologiska viner. Något som vi finner märkligt eftersom efterfrågan tycks öka. Vi har också sedan tidigare läst att de ekologiska vinerna har oförtjänt dåligt rykte och att de blivit mycket bättre den senaste tiden. 

Nu blir det till att läsa på och vill du också göra det, kan du läsa mer på Ekovin.se.

Kommentarer
Postat av: Sonja T

Ja jag är iaf inte kräsen, så jag smakar gärna med nöje:) Det blir säkert alldeles ypperligt:) Ser fram emot o ses på fredag, ska bli jätteskoj:)



Kramis, Sonja

2009-01-26 @ 23:24:29
URL: http://sonjassmttogott.blogspot.com
Postat av: mia

Nej, han visste nog inte särskilt mycket om just ekologiska viner...

Som trädgårdsnörd är inte steget långt till ekologiskt så därför har jag provat ett flartal av de ekologiska vinerna som finns och jag kan bara säga att det finns en hel del som är värda att prova!!



KRAM!!!

2009-01-28 @ 22:03:52
URL: http://scrappat.se
Postat av: Glasöron

Hej! Vi brukar köpa en box: Cape Original, kravmärkt från Sydafrika. Naturligtvis finns det godare, men det beror ju på vad man tycker om. Detta är inte dumt alls! Dumma säljare! Det finns säkert nån annan som vet mer. Sortimentet ökar ju, och de är ju inte så dyra heller. Kram.

2009-01-31 @ 15:36:22
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Ingela

Jag visste väl att det fanns större kunskap om de ekologiska vinerna bland oss ekointresserade. TACK för alla tips!

2009-01-31 @ 16:50:41
URL: http://goraskillnad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0