Tre små saker

Det snurrar i våra huvuden. Vi har så mycket vi borde skriva om, men vi får ta det som det kommer. Idag tänkte vi bjuda på tre små tips som inte på något sätt är nya, men som vi kommit på att vi faktiskt numera gör per automatik.

1. Vi återanvänder våra papperspåsar när vi storhandlar. De ligger alltid i bilen färdiga att ta med in i affären. När de börjar gå sönder får de följa med i soprummet. Där hittar vi ofta nya fräscha påsar som någon bara burit dit sina tidningar i. 



2. Vi använder alltid vår vattenkokare när vi ska koka ex. pasta eller potatis. Lite vatten i grytan, locket på den och plattan på. När vattnet i kokaren kokar häller vi över det i grytan. (Där också vattnet 9 gånger av 10 precis börjat koka.) Spar både tid och energi!



3. I vår lägenhet installerade man strax före jul nya termostater. Behjärtansvärt, men av och till tror vi att vi ska frysa ihjäl. Ja, vi vet att jag ska ta på oss en extra kofta, men hade det kanske varit bättre att börja med att täta fönstren? Nåväl. När vi använt ugnen färdigt öppnar vi den alltid på glänt, så tar vi till vara på eftervärmen och köket blir varmt och skönt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0